Dirigent en Begeleider

Dirigent en Begeleider

Dirigent Mark Lippe

Mark Lippe (1968) is in 2016 benoemd tot dirigent van de Koninklijke Christelijke Oratorium Vereniging ‘Halleluja’ te Rotterdam.

Mark is naast koordirigent ook organist, pianist en zanger (tenor). Hij liet zich coachen door Bart van de Roer, pianist van het Storioni Trio, en studeert thans bij Henry Kelder.

Aan de conservatoria te Amsterdam en Rotterdam studeerde Mark orgel, kerkmuziek, koor- en orkestdirectie, waarna hij aan het Utrechts conservatorium zijn mastertitel cum laude behaalde. Daarnaast volgde hij diverse masterclasses.

Mark geeft privé-les en doceert aan het Utrechts Conservatorium.

Ook is hij werkzaam als cantor-organist bij de Oud-Katholieke parochie St. Johannes de Doper in Gouda en is hij pianist in het Léman Pianotrio.

Als dirigent geeft hij tevens leiding aan het Goudsch Kamerkoor, het Haarlems Bach Ensemble en het Coornhert Orkest.

Repetitor Kees van Dijk

Kees van Dijk is sinds 1991 de vaste begeleider van ons koor op de repetities en organist/pianist bij veel van onze uitvoeringen.

Hij studeerde orgel aan het Rotterdams Conservatorium bij André Verwoerd. In 1983 behaalde hij het diploma Uitvoerend Musicus. Daarnaast studeerde hij muziektheorie, kerkmuziek en koordirectie bij Jan Eelkema en Barend Schuurman.

Kees van Dijk is dirigent van het Projectkoor Parnassia en al vele jaren organist van het Heilig Hartkoor Breda.