Dirigent en Begeleider

Dirigent en Begeleider

Dirigent Michel Poels

Michel Poels (Nijmegen, 10 mei 1968) studeerde zang aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en koordirectie aan het Utrechts Conservatorium (HKU), waar hij op 10 mei 2019 zijn Master of Music behaalde. In 1994 won hij als zangstudent het concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland in zijn leeftijdscategorie.
Van 1999 tot medio 2013 maakte Michel deel uit van het professionele kamerkoor Cappella Amsterdam. Op dit moment zingt hij incidenteel bij Vocalconsort Berlin.
Michel Poels is een veel gevraagd zanger in muziektheaterproducties en heeft de meeste grote oratoriumwerken op zijn naam staan. Hij zong op festivals van internationale betekenis zoals November Music, Grachtenfestival en Musicmonat Basel.

Samen met Petra Ehrismann richtte hij Zangstudio Haarlem op, een organisatie die zich richt op samenwerking tussen professionals en amateurs in de regio Zuid-Kennemerland. Muziektheaterproducties van hun hand zijn: Kenau de Opera, Cajanus – een gigantische opera, die in de zomer van 2019 haar Finse première beleefde en Rossini.nu. Op dit moment werkt hij met de Russische regisseur Ekaterina Vasileva aan de nieuwe muziektheaterbeleving Cavalleria Rusticana die op 4 maart 2021 in Haarlem in première gaat.

Ook richtte hij in oktober 2019 Zangstudio Delft op voor muziektheater in de regio Delft. In juli 2020 staat de Top 2000 Summerscratch op het programma. Hun eerste muziektheaterproductie zal in het voorjaar van 2022 op de planken staan.

Als zanger zal Michel in 2020 deel uitmaken van de muziektheaterproducties Pilgrimdaughters van de Schiedamse organisatie Intorno, en van Yeats – the Land of Heart’s desire, waar hij de titelrol van de dichter W.B. Yeats zal vervullen.

Naast KCOV Halleluja, dirigeert hij de twee ensembles van Zangstudio Delft, Rock me Amadeus en Lady Amazone, en het Kamerkoor van Zangstudio Haarlem, waarmee hij in maart 2020 Misa a Buenos Aires (Misa Tango) van Martín Palmeri zal uitvoeren. Als gastdirigent zal hij in april 2020 de Messa di Gloria van Puccini uitvoeren met koor en orkest van HWSO/HAK Wageningen, in Musis Sacrum te Arnhem.

www.michelpoels.nl

Repetitor Kees van Dijk

Kees van Dijk is sinds 1991 de vaste begeleider van ons koor op de repetities en organist/pianist bij veel van onze uitvoeringen.

Hij studeerde orgel aan het Rotterdams Conservatorium bij André Verwoerd. In 1983 behaalde hij het diploma Uitvoerend Musicus. Daarnaast studeerde hij muziektheorie, kerkmuziek en koordirectie bij Jan Eelkema en Barend Schuurman.

Kees van Dijk is dirigent van het Projectkoor Parnassia en al vele jaren organist van het Heilig Hartkoor Breda.