Dirigent en Begeleider

Dirigent en Begeleider

Dirigent (interim) Wim van Herk

Wim van Herk studeerde aan het conservatorium te Arnhem Schoolmuziek, Koordirectie, Orkestdirectie en Piano. Na zijn afstuderen in 1980 heeft hij de studie orkestdirectie voortgezet bij Louis Stotijn te Den Haag. Hij volgde diverse masterclasses in binnen- en buitenland bij o.a. Jan Eelkema, David Porcelijn en Kurt Sanderling (Weimar).

Wim treedt regelmatig op als gastdirigent. Van 2010-2019 was hij gastdirigent van het Holland Symfonie Orkest waarmee hij jaarlijks openluchtconcerten dirigeerde in Oud-Beijerland (Raadhuis Klassiek) en Ermelo (Groevenbeek Klassiek).

Diverse buitenlandse concertreizen staan op zijn naam naar o.a. Rabat, Leipzig, Weimar, Parijs, Budapest, Tokaj, Kecskemét, Tallinn, Praag en Istanbul, waar hij tevens optrad als gastdirigent en veelvuldig masterclasses gaf voor zangers. Formeel is Wim nog artistiek direkteur van de internationale “Istanbul Choir Days”.

In de periode van 2007-2015 was hij als dirigent verbonden aan de KCOV Excelsior te Amsterdam, waarmee hij jaarlijks de Matthäus Passion uitvoerde in het Concertgebouw.

Naast zijn werk als dirigent is Wim ook actief als pianist. Zo begeleidt hij regelmatig vocalisten en instrumentalisten. Hij gaf recitals met de tenor Frank Fritschy, bas-bariton Kees van Hees en bas-bariton Martijn Sanders.

Repetitor Kees van Dijk

Kees van Dijk is sinds 1991 de vaste begeleider van ons koor op de repetities en organist/pianist bij veel van onze uitvoeringen.

Hij studeerde orgel aan het Rotterdams Conservatorium bij André Verwoerd. In 1983 behaalde hij het diploma Uitvoerend Musicus. Daarnaast studeerde hij muziektheorie, kerkmuziek en koordirectie bij Jan Eelkema en Barend Schuurman.

Kees van Dijk is dirigent van het Projectkoor Parnassia en al vele jaren organist van het Heilig Hartkoor Breda.